Snel bruin worden, 6 tips

Snel bruin worden, 6 tips

Hoe word je veilig en snel bruin? Wanneer je gaat zonnen, wil je dit namelijk niet onbeschermd doen om zo beschadiging van de huid te voorkomen. Hoe kun je op een veilige manier zo snel mogelijk bruin worden? Wij zochten naar de beste tips om een mooie bruine huid te krijgen. Zo word je snel, gemakkelijk en veilig bruin. 

Snel bruin worden tips

Snel bruin worden is iets dat bijna iedereen bovenaan het lijstje heeft staan. Lees hieronder onze 6 tips om snel bruin te worden zonder te verbranden.

 

1. Snel bruin worden met zelfbruiner

Wil je snel bruin worden maar liever niet uren in de zon liggen? Denk dan eens aan een zelfbruiner, dé manier om snel bruin te worden. Je brengt een zelfbruiner aan op de huid, laat het product intrekken en je hebt een mooie bruine kleur. Er zijn verschillende soorten zelfbruiners verkrijgbaar. Zo zijn er zelfbruiners die binnen 10 minuten al een bruine kleur hebben ontwikkeld, andere zelfbruiners geven na 8 uur een optimaal resultaat. Bekijk hier de verschillende zelfbruiners.

 

2. Direct bruin met lichaamsmake-up

Direct een zongebruinde teint zonder te moeten wachten tot het product is ingetrokken? Gebruik dan lichaamsmake-up zoals de Body Blur van Vita Liberata. Deze BB crème trekt direct in, geeft niet af en geeft je een prachtige glow. Dankzij de BB-crème achtige eigenschappen vervagen cellulitis, rode vlekjes en spataderen. 

 

Let op: Vergeet niet om jezelf alsnog in te smeren met een SPF. De Body Blur beschermt de huid namelijk niet, je kunt ondertussen nog gewoon bruin worden.

 

3. Eet je bruin

Wist je dat je met de juiste voeding sneller bruin kunt worden? De bekendste producten die kunnen helpen bij het snel bruin worden zijn wortels en tomaten. Wortels en tomaten bevatten namelijk betacaroteen, dat wordt omgezet in vitamine A in het lichaam. De caroteen ondersteunt de aanmaak van melanine, wat er voor zorgt dat de huid verkleurd. Andere producten als paprika, courgette maar ook fruitsoorten als mango’s en perziken kunnen je helpen om sneller bruin te worden.

 

4. Scrub je huid voordat je gaat zonnen

Als je snel bruin wil worden, is een goede verzorging van je huid extra belangrijk. Scrub de huid daarom met een milde scrub of exfoliant voordat je de zon in gaat. Je verwijdert hiermee dode huidcellen en geeft nieuwe huidcellen de kans om sneller bruin te worden. 

 

5. Gebruik zonnebrandcrème

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar door zonnebrandcrème kun je sneller bruin worden. Als je zonder bescherming de zon in gaat, kun je met een lichte huid bijvoorbeeld maar een kwartiertje in de zon blijven zitten, anders kun je verbranden. Met zonbescherming kun je langer blijven zitten. Het is niet zo dat je met zonnebrandcrème niet meer bruin wordt, het zorgt er alleen voor dat het geleidelijker gaat. 

 

 

6. Hydratatie 

Een verzorgde huid kan sneller bruin worden en langer bruin blijven. Goede verzorging is daarom van groot belang. Hydrateer je huid met een fijne moisturizer om een bruine teint langer te behouden. Gebruik bij voorkeur een moisturizer met organische ingrediënten zodat je teint zo lang mogelijk blijft zitten. 

Onze tip: De Vita Liberata Moisture Boost Body Treatment bevat geen essentiële oliën, parabenen, alcohol of parfum. Het product geeft intense hydratatie voor een zachte en gevoede huid dankzij gecertificeerde biologische ingrediënten.

 

Snel bruin worden doe je zo. Bovenstaande tips helpen je om snel bruin te worden op een verantwoorde manier. 


Comments

Write Comment

Snel bruin worden, 6 tips