Organische, natuurlijke of vegan cosmetica en huidverzorging

Organische, natuurlijke of vegan cosmetica en huidverzorging

De vraag naar natuurlijke en organische cosmeticaproducten en huidverzorging wordt steeds groter. Maar wat houdt natuurlijke en organische cosmetica nu eigenlijk in? In deze blogpost leggen wij de verschillen uit en vertellen wij u over een aantal mooie merken.

Vandaag de dag wordt de vraag naar organische, biologische en natuurlijke cosmetica producten steeds groter. In een tijd waar men steeds bewuster bezig is met de gezondheid, zien we dat men steeds vaker kiest voor verantwoorde producten zonder irriterende stoffen of chemicaliën die verantwoord zijn geproduceerd. Termen zoals 100% natuurlijk, ecologisch, biologisch, organisch, vegan, vegetarisch en dierproefvrij horen we steeds vaker voorbij komen. Maar wat betekent dit toch eigenlijk?

 

Natuurlijke cosmetica

Cosmetica ingrediënten kunnen natuurlijk of synthetisch van aard zijn. Natuurlijke ingrediënten zijn afkomstig uit de natuur, synthetische stoffen daarentegen zijn door de mens gemaakt. Wanneer men spreekt van een natuurlijk product, betekent dit dat de ingrediënten in dit product van natuurlijke oorsprong zijn. Veelal wordt er bij vermeld hoeveel procent van het product natuurlijk is. Wanneer men van 100% natuurlijk spreekt, betekent dit dat alle ingrediënten natuurlijk zijn. 

 

Organische of biologische cosmetica

Organische huidverzorging en biologische huidverzorging betekenen eigenlijk hetzelfde. Biologische of organische huidverzorgingsproducten bevatten geen synthetische stoffen. Zo bevatten deze producten geen chemische kleur en geurstoffen, geen conserveermiddelen/ parabenen, geen minerale oliën of andere chemische (schadelijke) stoffen en chemicaliën. Ook zijn deze producten niet getest op dieren. 

 

Vegan of vegetarische cosmetica

Wat is het verschil tussen vegetarische cosmetica en vegan cosmetica? Vegetarische cosmetica producten bevatten geen ingrediënten die afkomstig zijn van dode dieren. Deze producten kunnen echter wel bijenwas, honing of melk bevatten. Veganistische cosmetica producten bevatten helemaal geen dierlijke ingrediënten maar enkel plantaardige ingrediënten. 

 

Dierproefvrije cosmetica

Dierproefvrije cosmetica betekent dat het product niet op dieren is getest. Dierproeven op cosmeticaproducten zijn binnen de EU verboden sinds 2013. 

 

 

Bent u opzoek naar organische, natuurlijke cosmetica of huidverzorging? Bekijk dan hieronder een aantal van onze aanraders:

 

Olga Cola Cosmetics

Olga Cola Cosmetics is een innovatieve, hoogwaardige lijn van organische, vegan en eco vriendelijke cosmetica. Dit beauty merk is 100% gemaakt in Italië en gebruikt de kracht van de natuur om de gevoelige huid mee te kunnen verzorgen. De formules bevatten geen schadelijke chemische ingrediënten. Klik hier voor meer productinformatie en om alle producten van Olga Cola Cosmetics te bekijken. 

 

Funny Bee Paris

De vraag naar hoogwaardige natuurlijke huidverzorgingsproducten ligt ten grondslag aan de biologische cosmetica van Funny Bee (minstens 98% van de ingrediënten zijn va natuurlijke oorsprong, minstens 77% is biologisch geteeld, vrij van giftige synthetische ingrediënten, synthetisch kleur-, geur- en conserveermiddelen.. ) Hier wordt een vleugje creativiteit en een snufje plezier toegevoegd om een slimme 'alles-in-een' natuurlijke huidverzorgingsproducten te maken. Welkom in de Funny Bee wereld: een effectief en Franse biologische cosmetica-ervaring. Klik hier voor meer productinformatie en om alle producten van Funny Bee Paris te bekijken.

 

Vita Liberata

Vita Liberata combineert huidverzorging met organische zelfbruining. Alle producten van Vita Liberata bevatten natuurlijke en biologische extracten, zijn organisch en bevatten geen parabenen, parfum, alcohol of andere zorgwekkende chemicaliën. Klik hier voor meer productinformatie en om alle producten van Vita Liberata te bekijken.