Meer klanten in de salon tijdens de zomervakantie: 10 tips

Meer klanten in de salon tijdens de zomervakantie: 10 tips

De zomervakantie is nog steeds een periode waarin de meeste mensen op vakantie gaan. Logisch ook, want het weer is in eigen land dan op zijn best en de kinderen zijn ook vrij. Er worden allerlei activiteiten uit de kast getrokken met het mooie weer, maar de salon staat dan minder vaak op het lijstje. Wat kun je doen om de salon ook tijdens de zomervakantie aantrekkelijk te maken voor klanten?

 

1. De before en after behandeling​

Perfect verzorgd op vakantie is inmiddels meer norm dan uitzondering. Vlak voor de vakantie willen klanten toch nog even de haren mooi geknipt, de huid nog een keer goed onthaart en de nagels gedaan. Maak gebruik van deze behoefte door speciale pre-vakantie behandelingen samen te stellen. Het kan ook helpen om in de periode vlak voor de vakantie iets flexibelere openingstijden te hebben. Zo kun je de rustigere periode tijdens de vakantie beter overbruggen.

Tip: Je kunt dit ook uitbreiden door speciale vakantiebehandeling aan te bieden die gericht zijn op de bestemming. Komen mensen van een warm land terug? Met het strand-pakket pak je die droge huid binnen no-time aan.

 

2. Vakantiepakketten

Naast de pre-vakantie en post-vakantiebehandeling, kun je natuurlijk ook inspelen op de vakantie zelf. Want waarom zou je tijdens je vakantie je huid niet goed blijven verzorgen? Stel een leuk vakantiepakket samen met mini’s die je klanten eenvoudig mee kunnen nemen in koffer of zelfs handbagage. Denk hierbij aan moisturizers, zonnebescherming, verzorgende lippenbalsems etc.

 

3. Seizoensgebonden behandelingen

Naast bovenstaande behandelingen, kun je de salon ook aanpassen aan het seizoen zelf. Als kapper zijn er vast speciale coupes die het in de zomer erg goed doen. Kleedt deze haarstijlen echt aan in zomerse stijl en biedt de ‘surfers-look’  aan of de ‘mermaid-balayage’. Soms is de grappige naam al voldoende om de eerste interesse te wekken. Voor inspiratie kun je ook op Instagram kijken. Wat zijn de trending hashtags op jouw vakgebied? In het geval van #mermaidhair of #mermaidhairdontcare heb je al snel een invalshoek.

 

4. De openingstijden aanpassen

In de zomer is het overdag vaak heerlijk weer, waardoor mensen liever buiten zijn. Probeer hierop in te spelen door je openingstijden iets aan te passen. Ga bijvoorbeeld ’s avonds vaker open en sluit de salon ’s middags. Kun je zelf ook even heerlijk genieten van de zon voordat je aan het werk gaat.

 

5. Organiseer ‘kids’-days

In de vakantie zijn de kinderen vrij. Maar ze meenemen naar een salon is lang niet altijd een succes. Niet fijn voor klanten die liever geen kinderen over de vloer hebben, en niet fijn voor de kids die zich snel kunnen vervelen. Los dit op door speciale ‘kids’-days te organiseren. Je geeft duidelijk aan op welke dagen de kinderen welkom zijn, zorgt dat er naast de koffie of thee ook iets fris is en wat lekkers. Leen wat spelletjes en speelgoed van bekenden (of neem het zelf mee van thuis) en richt een hoekje in waar ze lekker kunnen spelen

 

6. Maak de salon summerproof

Goed, het is warm, daar doe je buiten niets aan. Maar weten klanten eigenlijk wel dat je een goed werkende airco hebt en heerlijk frisse drankjes? Een relaxte massage in de planning? Tropische geluiden zetten helemaal de toon. En wisten je klanten al dat ze sneller bruin kunnen worden als ze hun huid goed verzorgen? Daar heb jij natuurlijk de juiste producten voor. 

Tip: denk niet alleen aan de huidverzorging voor de vakantie, maar ook zeker na de vakantie! Klanten zullen hun bruine kleurtje graag willen behouden. Moisturizers of bodylotions met zelfbruiner zijn dan zeker aan te raden. 

 

7. Afzeggingen van klanten

Met mooi weer heb je meer kans op afzeggingen. Kan gebeuren, en probeer hier zoveel mogelijk in mee te bewegen. Als een klant de afsrpaak afzegt, probeer hem of haar dan zo snel mogleijk weer in te plannen. Of wisten ze bijvoorbeeld niet dat je deze week ook ’s avonds nog een plekje hebt?

 

8. Last-minute invullingen

Als je eenmaal een afzegging hebt, wil je die natuurlijk zo snel mogelijk weer opvullen. Plaats een oproep op social media en geef aan in wat voor vakantiesfeer je salon verkeert. Maak het aantrekkelijk voor mensen die nog niets op de planning hebben staan te denken: goh, dat kan ik vandaag of morgen ook wel even doen ja!

Tip: Je kunt ook de klanten die je al een tijdje niet meer gezien hebt, vlak voor de zomervakantie even bellen. Het zou best kunnen dat ze ergens in die vakantieperiode weer een plekje vrij hebben. Direct een goede kans om die speciale pre- en post vakantiebehandelingen aan te bieden!

 

9. De zomerdagen in thema

In de zomer is iedereen in een vrolijke stemming: de vakantie komt eraan, het festivalseizoen is volop aan de gang en overal zijn leuke activiteiten te doen. Waarom zou je daar als salon niet in meegaan? Organiseer zelf een ladies night of een gents night waarbij klanten de kans krijgen om nieuwe behandelingen of technieken uit te proberen. Trim bijvoorbeeld voor een aantrekkelijk tarief die baard eens in een ander model, geef korting op nail-art of ga gezamenlijk aan de gezichtsmaskers (hilarische selfies op social media = gratis exposure!). Je kunt de avonden ook aanpassen aan het soort behandeling dat je graag zou willen promoten. Vrijdag voetendag? Waarom niet?

 

10. Werk samen met andere salons

Iedere salon heeft zijn of haar specialiteit, waarom zou je de krachten in de zomer niet bundelen? Breid de ladies of gents night uit door een ‘tour’ te organiseren langs de verschillende salons in de buurt, of laat een andere salon naar jouw salon komen voor combinatiebehandelingen. Op ‘handen en voetendag’ kun je de krachten van pedicures en nagelstylisten perfect combineren. Of nodig een visagiste in je kapsalon uit om haar en make-up te doen. Een extra plus als je dit op vrijdag of zaterdag kunt doen, zodat de dames perfect gestyled uit kunnen gaan.

 

Rustige momenten tijdens de zomerperiode? Een goede gelegenheid om de kansen voor jouw salon eens in kaart te brengen. Wat zou je graag anders zien of wat kun je verbeteren? Of zijn er wellicht andere producten die je aan wilt bieden in de salon? Struin het I Trade Beauty platform eens af om bijvoorbeeld nieuwe beauty merken te ontdekken of in te kopen. 


Comments

Write Comment

Meer klanten in de salon tijdens de zomervakantie: 10 tips

Waar kun je online cosmetica inkopen?

Koop groothandel cosmetica online in via het I Trade Beauty platform